19 OKTOBER Nytt pass

Ja! Då kör vi. Nu ska jag sätta ihop mitt nya pass. Eller skapa några konditionsdelar som jag sedan ska sätta ihop till mitt nya pass.

18 OKTOBER Maten

Mat är min passion. Jag lever för att äta. (/Jag äter därför lever jag?) Därför förvånar mig dagar som denna.

9.30 Knäckemackor. Några med ost och gurka och ett par med kaviar.
12.30 Ett äpple och 2 minikanelbullar
16.00 3hg godis

Såhär kan det se ut. Ibland. Det är inte bra. Känns i magen. Och nu är det snart Ensam mamma söker i Saras soffa. Tills dess måste jag äta. Jag var jätteinne på att laga mat så fort jag kom hem efter passet. Men fastnade med godis och play-visningar av Halv åtta hos mig. Kul, men mindre bra. Och nu är Malins mat klar och luktar mumma. Kanske är dags att koka vatten till makaronerna och vispa ihop äggstanningen. Ja Karin. Det blir en pudding :) Har ett oöppnat och ett tredjedels paket bacon och en gammal ostabit. (En sån där man (läs jag) inte kan slänga men hemskt gärna riva över en makaronpudding). Kommer bli extravagant och precis vad man behöver en halvdassig söndag.

Dagens tips: Laga en makaronpudding. Imorgon eller eventuellt ikväll får ni se min.

17 OKTOBER

Tufft avslut på en underbar skolvecka. Två underkända examinationer. Orienteringen och första fysiologitentan. Fysiologin visste jag redan om. Jag gav upp läsandet för tidigt. Oinspirerad och trött på alla joner och depolariseringar och cellulära vätskor. Men att kugga med 3,5 poäng. Det suger. Lite väl hårt. Och dagen innan missade jag ett G. Jag var vilse på kartan vid kontroll 4. Alldeles för långt bort= nytt examinationstillfälle. I november. När luften är ännu något kyligare. Kanske lite regn också. Det ska ju inte vara för trevligt.

Karin: -När man precis börjar tycka orientering är roligt. Då kommer det här.



Igår kväll var jag hemma hos mamma och pappa. God mat, gott vin och mina bästa föräldrar <3

Styrelsemöte med VFA www.visionforall.org ikväll. John kom till Lukasvägen in vid halv tolvtiden. Underbar männska! Tyvärr kan jag inte vara med på arbetsdagen imorgon eftersom andra plikter kallar. Men de kommer nog få en hel del gjort ändå.



Just ja. Onsdagens spelning var riktigt bra. Mobilen var på tyst och när vi viskade till varandra kändes det som man störde.. haha. Å andra sidan bestod extranumret av att hela bandet stod mitt i publiken och spelade sista låten akustiskt :)

Nu sitter jag i soffan och tittar ut på den helgtomma parkeringen. Läser bok och lyssnar på Melissa Horn. Kanske blir en konsert i november också. Får suga lite på den.

Tipset: http://www.youtube.com/watch?v=nUMyP7p_s9k

13 OKTOBER Årets första julmust

Vilken underbar dag jag har haft. Började tidigt med en 40minuterssnooze och gick över i 40minuterscykling i den kyliga höstluften. Det var is/fryst på vattenpölarna (!). Frisk och härlig men i kallaste laget med händer utan vantar på styret. Imorgon blir det vantar på. Vi gick igenom handboll i skolan. Så nu har jag koll Emma :) Körde lite extra kontringar med Karin. Gillade genomgången av de olika växlingarna också.

Erik: -Maja ser helt lycklig ut.



Sen vart det cykel tillbaka till skolan från Frölunda. Inte för fort. Då blir man onödigt svettig. Varken Sara eller jag sa det då. Men fasen va jobbigt det var. För att citera Saras ord och mina tankar. "Det var nog sista gången vi cyklade va..?" Ja det kan man ju hålla med om. Men. Vi köper inget busskort förrän nästa studiemedel vilket är 25. Så det är bara att trampa på, kasta i sig falafeln och njuta av livet. Att vi har varsin cykel till exempel.

Sen hade vi pass. Emma, Josefin och 49 till. På väg in i omklädningsrummet tog jag ett hoppsasteg. En sån dag är det. Sen väntade goaste avslutningen. Dusch och bastu (Det ska vara varmt i bastun Emma). Vi handlade lite och gick hem och lagade tacos. Gottgott.
Och nu sitter jag och lyssnar på en av de skönare för tillfället. Imorgon är det spelning, www.joshuaradin.com . Det är inte försent att köpa biljett.

Dagens tips: Ta en skön promenad, gärna med mössa, till affären och köp lite julmust. Åh vad gott det var. Och man luktar gott jul i munnen :)


9 OKTOBER -Har du godis Lisbet?

Min yngsta kusin med föräldrar är här. Vilken goding :) Hörde besvikelsen i rösten. Lisbet hade inget godis. Lisbet tänkte inte åka och köpa godis.
 Mitt i maten fick vi besök av pappas kompanjon. Blondie och pappa öppnar:

Kompanjonen: -Nämen hej, vem är detta då? Är det barnbarnet?
Pappa: -Nej, det är min brors.
Kompanjonen: Barnbarn.

Min farbror sitter i matsalen och skrattar (gråter).

I morse var jobbarkillarna här vid åtta och väckte en med sin väna stämma... Upp för frukost och sen åkte jag med mor till stan för att handla lite grejer. Det tog längre tid än vi trodde. Var hemma när fredagsflörten var avklarad(!). Fokus på att äta och laga mat till kvällen. Mor hann med mycket. Baka bröd, kaka och laga paj. Mitt fokus låg på stickningen.

Den kommer bli superfin.

Tandborstning och ansiktstvätt next stop. Köpte en ny bok. Tänkte läsa lite innan J Blund vinner kampen. Dödergök av Katarina Wennstam. Har ni inte läst hennes tidigare verk? Gör det. Får bli dagens tips.

Sov gott.


Malin. Jag kommer inte hem ikväll.


Matiné och städning

Halvdag i skolan idag, skönt. Blev lite väl sent igår eftersom jag kollade på Ensam mamma söker och tyckte att en av de valda killarna var lite väl snygg så var tvungen att se alla avsnitt. Man kanske skulle ta och flytta till Småland.
Hur som haver. Väckarklockan i min mobil verkar vara satt på paus så istället kastade jag mig upp med ett ryck 40 min innan lektionen började, tuff start på dagen måste jag säga. Gick bra ändå.

Playa del sol. Andra säsongen av SVT:s komediserie om reseledare i solen har dragit igång. Avsnitt 2 gick precis i repris. Jag frågar mig varför de gjorde en andra säsong. Första säsongen var ju rolig. Nu sitter jag och väntar på att få skratta. En lång väntan.

14.35 är det matiné men jag har ingen lust att se den idag.
Vi får besök i eftermiddag av sambons far och det vore trevligt om lägenheten såg anständig ut. I klarspråk betyder det att jag ska städa. Åtminstone diska.

Har viktiga samtal att ringa också. Gaah! Jag går och gör det. Nu.


http://www.youtube.com/watch?v=LJSOJHBZQG4


Tjipp och hej! (Jag vet. Det är en inledningsfras. Jag lånar den och då blir det avslutningsfrasen.


Cykelhjälm

Ojoj, ännu några dagar har passerat. Jag räknade för några timmar sedan ut att om 11 veckor har jag jullov! Ett riktigt långt sådant också, nästan 5 veckor :) Och tack vare Saras och min företagsamhet kommer en vecka att spenderas på skidor i ... *trumvirvel* ÅRE!

www.stadium.se

Dagens tips är cykelhjälmen. Jag har äntligen skaffat mig en ny och fräsig en. Skaffa en du också! Ni ska bara veta vilka avundsjuka och beundrande blickar man får från de uatn cykelhjälm. Det är som de ser hur mycket jag bryr mig om mitt huvud och det superviktiga innehållet och skäms en del för att de inte bryr sig tillräckligt mycket för att strunta i frisyren. Och jag vet hur det känns. Jag har varit där. Men inte längre. Tack till mig. Framförallt tack till Sara som ramlade med sin cykel. När den kommer ska jag såklart ha den som dagens tips (och jag måste ta det på engelska) "not a helmet, a hairmet so you don't mess up your hair-do" (cred. JD). Ni förstår hur revolutionerande den dagen blir.

Anywho. Nu ska jag ta en polarkakamacka och sedan tandborstning och en skön natt i sängen. Imorgon blir det jive med Annika Sjöö, kommer bli grymme!

Kanelbullens bakdag

Fick sällskap i sängen i natt eftersom jag och lillasyster hade myskväll här igår. 3-rätters såklart, gottgott! Tyvärr går ju de bra tv-programmen på lördagar (except Skavlan då) så det fanns inte så mycket att se. Skavlan var dock grymt, tack för fd ägaren till lejonet Christian, mycket rörande... Vi såg klippet på återföreningen på youtube idag också och jag tror jag såg en tår hos publiken.
Vi har nämligen (efter träning!) ägnat oss åt bullbak: Kanelbullens dag imorgon! Halva satsen blev äkta Lippan-bullar och andra halvan körde vi fri stil. Blev en snippa, ett par sniglar och en croissant.

Duschen har fått vänta alldeles för länge nu, det händer för mycket annat ibland. Men nu är det dags och sen blir det fönen och några öl på nåt hak.

Tjipp och hej!


1 oktober 2009 Kökssoffan

Tre månader kvar till nytt år. Förhoppningsvis firas det vid nordligare breddgrader, kan tänka mig Åre eller så :)

Superskönt väder idag, har spenderat hela dagen utomhus, med friluftsliv som inriktning, Mycket trangiakök och blåbärssoppa. Kom hem vid fyra och halvdog på soffan (kökssoffan alltså!) med slösurf och ett par kakor.
Kökssoffan måste vara hemmets mest underskattade möbel. Javisst. Gärna en toaster, e(x)spressomaker, partyvattengrej och mikro. Men, det finns finns ju inget bättre att kunna äta toasten med en nypressad e(x)spresso nersköljt med partyvatten om man inte efter intagandet kan lägga sig ner och känna hur livet ler mot en där på kökssoffan. Gärna utrustad med en prydnadskudde som med fördel kan läggas under huvudet (men med risk för långa tupplurar)...

Ikväll är det träning på schemat. Tyvärr inte det mest välbesökta passet men jag hoppas energin kommer ändå, det brukar den tack och lov göra. Fram till dess ev. ett Scrubsavsnitt eller två, ska nog raka benen också, kanske noppa raggarsträngen. Vi får se vad jag orkar.

Tjingeling!

RSS 2.0