Bastu och snö

Tyvärr inget rull i snön. Men väl ett bastubad. Hemmagjord semla på det och nu termosar på för en sväng i snön.

Högre (så håll min hand och låt mig aldrig gå)

Jag är lite mer upplyft idag. Den djävla dagen ligger några dagar bort och det känns. Får tacka mina nya trevliga klasskamrater. Dagens underbara lunchbuffé kan ha haft en del i det hela också. Kan tänka att den gjorde susen. I alla fall toppat med kakan (på en torsdag!) och kaffet. Nice.

Praktiken funkar bra, sköna handledare och trevliga elever. Skolan är nästan lika fräsch som jag lämnade den, stolarna lika sköna. I morgon är redan sista dagen på denna veckan, bara 18 veckor kvar till sommarlov. Galet fort rör sig livet framåt.

Galet längesen vart det jag var hemma på Lukasvägen. Men nu sitter jag i den sköna kökssoffan. Det pratas dock om nytt köksbord och då är jag rädd att den ryker. Fan. Vart då? Kanske att jag kan ha den i min lägenhet har jag tänkt det senaste halvåret. Men hur bra funkar det när jag söker nytt. Självklart färre kvadrat till högre pris. Man måste lägga sina slantar på det som är värt. Vem är det som tycker det är en bra idé att det ska kosta mer att bo själv?
Igår sympatiserade jag med de familjer som väljer att åka flygbuss till Landvetter och måste betala per familjemedlem. Spara de då något på att inte ta bilen? Jag trodde inte det. Att det skulle bli snordyrt och så måste de få dåligt samvete för att de tar bilen eller spendera ännu mer pengar på sin efterlängtade resa. Åååh stackarna. Varför ska det behöva vara så dyrt att åka flygbuss? Är det inte meningen att man ska tjäna på det kontra ta bilen..? Waah!
Alltså sjukt segt om man inte gör det. Fast jag kollade nu. Familjen tjänar på det. Ta flygbussen till flygplatsen alltså. Flygbussen är billig och bra. Jag behöver inte tycka synd om dem längre. Gött. Stryker vi de familjerna från listan.
Alltså: jag behöver inte längre ha ångest över familjer som tillsist ska ge sig iväg på någon långflygning (Thailand I guess) och ändå vill välja det shyssta alternativet till mörda-planeten-transporten. Idag ligger sympatin hos mig och, mest, de andra. Stackars oss som vill bo själva och måste betala för det. När förtjänade vi det straffet? Har jag levt mitt liv så illa? Tiden får tala. Vad som går runt kommer tillbaks (eventuellt).

Mina fina kompisar satt hela kvällen och pillade med min dator. Jag fick tillochmed lagad, varm mat. Kunde lämna problemen hos dem och räknar med att allt är löst och flera gånger bättre imorgon när jag återser min lila klimp. Trist på bastun. Ännu tristare att den bastuintresserade har lämnat stan. Fast det blir bastu sön-ons uppe i Åre, så det är väl bara bra att jag sparar mig.

Nu ska jag kolla lite i frysen, syrran tog lite glass precis. Förhoppningsvis finns det lite kvar till mig. Och så en marräng med död myra på det. Och nej jag har inte handvispat äggvitorna med sockret, men all respekt till Johan.

Varsågoda, en idolbild:



Dagens tips
Kolla in videon. http://www.youtube.com/watch?v=4ki4MQjXlwc&feature=related Lyssna och njut. Njut framförallt av kärleken. Och för i hela friden: -Gå ur facebookgruppen som dissar henne! Erik vill ändå inte bli ihop med er. Jag står nämligen överst på listan efter nuvarande.


Bonus
Mr A: -Måste dra vidare, här är så mycket svenskar..
Jag: -Du är i Thailand.
Slutsats: Vill du träffa skandinaver/svenskar osv - flygbussen till flygplatsen och ta första bästa plan låååångt bort (Thailand exempelvis). Förkovra dig i andra kulturer/möta spännande människor - ta vagnen till valfri göteborgsk förort, förslagsvis mot norr/nordost.

Vilken djävla dag

Sist jag sov en natt såhär klubbad var efter hot-shotfesten på Framnäsgatan och då blev utgången ett rivsår, ett par dåliga timmar på isen och ett seeegt jympapass. Eftersom jag lär mig av mina misstag hade jag sett till at jag var ledig idag. Därför kunde den till största delen spenderas i soffan. Hade helst sett mig i Karins säng, med några av hennes kladdkakemuffins bredvid och som alltid, nåt gött från servern. Tyvärr var hon på väg till landet så det blev bussen mot fortet. Bre lite macka och döna i soffan, gött. Ju fler timmar som gick desto svårare blev det dock att se datorskärmen och tv:rutan allt eftersom mörkret la sig. Wääh.
Söndag är också lika med beachvolley sen tre veckor tillbaka så vart ju tvungen att resa mig till slut. Fick lite peppning av bröderna Preiholt så jag kunde packa en väska och få på mig lite anständiga kläder. Lika kul som alltid med sand och värme, synd på havet bara. Jag räknar ner till sommaren. Lite teknikträning. Kämpigt att springa i sand. Vi duschade där så vi slapp släpa hem sandmyggorna.

Svordomarna tillsammans med förolämpningarna har haglat. Tur att man har vänner som kan ta en. Det är lätt värt. Nu sitter de här omkring mig, stickar, myser och kanske blir det sleep-over tillochmed. Ska ändå upp tidigt imorrn. Ungefär samma tid som jag kom hem inatt. Oh my.

Fred ut.

Tre månader har förflutit

19 oktober hämtade jag min väska från förrådet i källaren, packade den den full med träningsgrejer. Var iväg upp i Stockholm två nätter. Direkt hem. 22 januari står väskan på mitt rum bredvid garderoben. Och det är inte för att går så bra ihop med nyanserna i mina fräscha gardiner. Använder den inte ens till förvaring av kläderna. Golvet är ju så mycket överskådligare.


Detta är till dig (från första sparken)

Till dig min lille vän. Några hundra mil söder om mig och Hisingen. Jag påminde om middagen du m fl ska laga någon gång i mars. Falkis hämtade inspiration av Helge Skoogs adepter. Det kan nog bli bra, även om vinnaren Birgitta inte var helt nöjd. Men vafan. Hon vann ändå.

Ny kurs idag. Efter femton minuters introduktion, med en kursledare som helt plötsligt hette något annat och knappt nån som svarade ja vid uppropet, kom vår kursansvariga och knackade på och undrade om någon hade hamnat fel. Jo, en hel del tydligen, ca fjorton personer av sjutton totalt i klassen. Ha ha ha. Skönt att det inte bara var jag ändå. Sen ville jag så gärna vara stolt över ön där jag bor.
-Berätta lite om er själva, sa Annica. Vad ni heter, var ni bor och ert andraämne.
"Ska jag säga att jag inte bor i Göteborg utan på Hisingen? Ja, det blir kul. Eller? Tror de att jag är värsta Häcken-fanet då? Det är jag ju INTE. Eller? Ofta jag bryr mig. Jag vet! Jag sjunger de där stroferna från refrängen, sjukt roligt. Men de kommer säkert inte att fatta. Kanske ska bli Häcken-fan ändå. Tröjan på Stadium var ju snygg.. hmm..."
Hör mig själv säga: -Maja heter jag, bor på Lindholmen (osv.) "VAA FAAAN! Lindholmen. Att jag inte ens kunde säga Hisingen. Skämmes ta mig fan. Får ta och sjunga låten inom en snar framtid. Undrar när den där lära-känna-klassen-ölen blir?"
Anywho. Dagen gick bra. Väldigt intensiv. Fick huvudvärk när jag kom hem. Ajaj. Men sen vart det lite jympa med många, glada motionärer så det gick över. Har fått god lagad middag idag också. Uppe i borgen. Vilket liv man lever ändå. Gött!

Sambon väntade uppe. Självklart på mig. Inte på grund av den dåliga tv:n. Absolut inte.

Slut för idag, tack för ida, hunden e bra.


För er som vill kunna sjunga med nästa gång vi är på samma fest:
http://www.youtube.com/watch?v=Sn3GNWgX1BI 

 


RSS 2.0